+36 30 294 7024 hafenscher.ivett@gmail.com

Október havi kínai asztrológiai előrejelzés

2019.10.08 – 2019.11.07.

Ebben a hónapban az egyik legfontosabb üzenet, hogy a múltból hozott értékek megtartása mellett tovább fejlődjünk. Éljük meg a kreativitásunkat és nyújtsunk segítséget környezetünkben a rászorulóknak.

Azt érezhetjük, hogy eljött az ideje a megújulásnak, hogy fontosabbá válik a státuszunk, hogy mások is elismerjenek. Megnőhet az igényünk arra, hogy újabb ismereteket szerezzünk.

Ugyanakkor a múlthoz való ragaszkodásunk, a családhoz, barátokhoz, munkahelyünkhöz való kötődésünk is erősebbé válhat. Ebből pedig az következik, hogy jellemzően nem arra törekszünk ebben a hónapban, hogy csapot-papot hátrahagyva belevágjunk egy teljesen új, ismeretlen dologba, hanem inkább megjavítjuk a már meglévőt. Leporoljuk, kicsit megreformáljuk a régi dolgokat.

Ha például nem érezzük magunkat jól a munkahelyünkön, akkor most nem a felmondás ideje érkezett el. Inkább azt támogatják most az égiek, hogy kicsit más szemszögből nézzünk rá a helyzetünkre. Felülről tekintsünk a nagy egészre, és így jobban meglátjuk azokat a pontokat, amin változtatni tudunk, ami által jobbá tehetjük a dolgokat.

Fontos megemlíteni, hogy bár fantasztikus ötleteink lehetnek és rendkívül kreatívnak érezhetjük magunkat, mégis erős önfegyelemre lehet szükségünk ahhoz, hogy a sok briliáns elképzelésünkből megvalósulás is legyen, ne csak puszta tervezgetés maradjon.

Ha ebben az időszakban valami nagy nehézséggel találkoznánk, az csak azért történik, hogy előre vigyen bennünket. Ugyanis, ha minden rendben van körülöttünk, hajlamosak lehetünk inkább lustálkodni és beleragadni a már meglévőbe. A megszokásaink rabjává válhatunk.

 

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne foglalkozzunk önmagunkkal, sőt. Egy-egy fárasztóbb nap vagy időszak után igenis szükségünk van a töltődésre, a kényeztetésre. Szükségünk van rá – különösen ebben a hónapban – hogy szakítsunk időt az önvizsgálatra, hogy nyugodtan tudjuk analizálni a lehetőségeinket, hogy meg tudjuk találni a történések mozgatórugóit, hogy ne legyünk időnyomás alatt.

Ez a hónap nem a kapkodásról szól, és nem is az elhamarkodott döntésekről. Szépen, lassan, szisztematikusan és tudatosan kezdhetünk építkezni úgy, hogy a biztos alapok már meg vannak.

Az üzenet az, hogy maradandóvá tegyük a dolgokat. A biztonság most kulcsfontosságú. Ha pedig biztonságban tudjuk magunkat, egyben mások számára is bázisként, bástyaként funkcionálunk.

Olyan különlegesen erős energiákat kapunk októberben, amivel még a lehetetlennek tűnő feladatokat is képesek vagyunk megoldani.

Az üzenet az, hogy saját erőnket és problémamegoldó képességünket aknázzuk ki. Eljött az ideje, hogy leváljunk környezetünkről, függetlenítsük magunkat, és egyedül birkózzunk meg feladatainkkal. Sikerünk gátja az lehet, ha alábecsüljük erőnket, és másokra támaszkodva szeretnénk boldogulni, előre jutni.

Úgy érezhetjük, hogy eltűnnek körülöttünk a segítő, életünket eddig megkönnyítő körülmények, hogy nem számíthatunk támogatásra, de valójában ebben az időszakban nem is igényeljük a kívülről érkező segítséget, sőt egyenesen idegesítőnek érezhetjük, ha bele akarnak avatkozni az ügyeinkbe.

Ebben a hónapban megtapasztalhatjuk az önmagunkra találás csodáját. Az eddig egyedül elérhetetlennek tűnő feladatokat is könnyedén meg tudjuk oldani. Önbizalmunk, önbecsülésünk erősebbé válik.

A sültgalambra várva viszont borzasztóan szerencsétlennek és kiszolgáltatottnak érezhetjük magunkat, ezért nagyon fontos, hogy önmagunkhoz mérten tegyünk meg mindent céljaink megvalósításáért.

Ha éppen beteg vagyok, akkor keressem meg azokat az öngyógyító mechanizmusokat beindító tevékenységeket, amik által jobban érezhetem magam amellett, hogy nyilván az orvos ajánlásait szem előtt tartom. Például többet sétálok, rendszeresebben mozgok, egészségesebb ételeket eszem, vagy épp olyan alkotói tevékenységeket végzek, ami feltölt engem.

De ha épp az a célom, hogy eljussak Ausztráliába, akkor egyedül is felkutathatom a legkedvezőbb utazási lehetőségeket, vagy megkereshetem az anyagi források megteremtéséhez szükséges dolgokat.

Ha ebben a hónapban akadályoztatással szembesülünk, mindenképpen érdemes végiggondolni, megvizsgálni, hogy elképzeléseink ütköznek e valamilyen szempontból az Univerzális értékekkel, vajon tiszták-e a szándékaink. Az amit teszünk, mondunk, vagy képviselünk, nem ellenkezik-e valamilyen értelemben a törvényekkel, az univerzális mércével mért tisztességgel, korrektséggel, becsülettel.

Ha belül megszületik a felismerés és kiküszöböltük a csorbát, ismét zöld utat kapunk a fejlődésünkhöz és gyarapodásunkhoz anyagi, lelki és szellemi értelemben egyaránt.

Tételezzük fel, hogy valaki úgy próbál a munkahelyén előbbre jutni, hogy közben valaki mást fúr és próbál lehetetlenné tenni. Nem kell csodálkoznia, ha azt érzi, hogy nem sikerül az áhított pozíciót megszereznie. Ha viszont felismeri, hogy rossz eszközökhöz nyúlt és ezután a saját tudására és tehetségére alapozva, tiszta eszközökkel próbál meg feljebb jutni a ranglétrán, akkor minden esélye megvan, hogy sikerre vigye az elképzeléseit.

Ha visszaélünk mások jóságával, megpróbáljuk érzelmileg zsarolni, manipulálni környezetünket, villámgyorsan megtapasztalhatjuk az érem másik oldalát, amikor velünk teszik ugyanezt. Megtapasztalva ennek kártékony, lehúzó hatását könnyebben beláthatjuk, hogy rossz irányba indultunk. Egy következő szituációban pedig, tapasztalatainkat felhasználva a meggyőzés finomabb eszközeit használva (pl: példamutatás) tudunk belátásra bírni másokat.