+36 30 294 7024 hafenscher.ivett@gmail.com

Augusztus havi kínai asztrológiai előrejelzés

Az augusztus a víz sodrásának erejével érkezik elsöpörve a július finom, látszólag nyugodt, harmóniára és biztonságra törekvő energiáit. A lendület kerül fókuszba, az állandó mozgás igénye, ami megnyilvánulhat fizikai, vagy szellemi szinten egyaránt.

Fizikai értelemben vágyat érezhetünk, hogy útra keljünk, hogy kimozduljunk a megszokott mederből. Ide tartozhat az utazás, a költözés, a munkahely váltás, a sportolás, vagy bármi más, ami lendületbe hozhat. Akármi is legyen a cél, olyan erővel tör fel bennünk a megvalósítás igénye, hogy szinte nincs olyan akadály, ami megállíthatna bennünket.  

Szellemi szinten belső motivációként jelenhet meg, hogy mélyebben megismerjük a történések mögöttes mozgatórugóit, hogy megértsük a legmélyebb összefüggéseket, hogy beleássuk magunkat azokba a dolgokba, amiknek eddig csak a felszínét kapargattuk.

Intuícióink erőssebbé válnak, megérzéseinkre augusztusban bátran hallgathatunk. Érzelmeink is intenzívebben jelennek meg, így például könnyebben törik el a mécses. Az egymásra hangolódás nem okoz problémát, szinte szavak nélkül is levesszük, mire gondol a másik.

Állandó kettősség feszíthet bennünket oly módon, ahogy az apály és a dagály váltogatja egymást az óceánok életében. Egyszer úgy érezzük, hogy szeretnénk elvonulni, csendes egyedüllétben töltődni, aztán feltöltődve, energiával telten pedig kiáradnánk, társaságba mennénk, egy közösség aktív tagjaként élnénk meg az élet adta pillanatokat.

A szabadság gondolata és igénye áthatja az egész hónapot. A korátokat, az egyoldalú szabályokat és megállapodásokat – különösen, ha nem mi alkottuk őket – nagyon rosszul viseljük, és mindent megteszünk, hogy kitörjünk belőle.

Küzdeni tudásunk, erősebb mentális és fizikai erőnk céljaink megvalósításának eszközeivé válnak. Bátrak és elszántak maradunk még akkor is, amikor nehézségekkel, vagy problémákkal találkozunk szembe. Borzasztóan fontos tehát szem előtt tartanunk, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ha egy nemes cél, egy igaz ügy érdekében használjuk fel a fokozott energiáinkat, nem kell attól tartanunk, hogy esetleg megsebzünk másokat, esetleg önmagunkat.

Ebben a hónapban ismét előjönnek a tisztességgel, becsülettel, korrektséggel kapcsolatos szituációk, megmérettetések. Csak rajtunk múlik, hogy elbukunk-e ezeken, vagy sem. A döntés mindig a kezünkben van, hogy az égtől kapott eszközeink áldásként, vagy átokként sújtanak-e le környezetünkre.

Fontosabbá válhat mások véleménye, hogy erősnek, rendíthetetlennek lássanak. Mintha egy védő páncéllal vennénk körbe magunkat, hogy senki meg ne lássa, mekkora szív rejtőzködik a kemény külső mögött. Pedig vannak helyzetek, amikor érzéseink feltárása egyáltalán nem a gyengeség jele, sőt inkább a bátorságot bizonyítja.

Képesek vagyunk gyorsan és határozottan meghozni döntéseinket, amihez egyébként racionális bölcsességünk is hozzá segít. Úgy tudjuk mérlegelni a lehetőségeinket, és megvizsgálni a körülményeinket, hogy érzelmeink ne befolyásoljanak bennünket.

Amire érdemes figyelnünk augusztusban a kínai Asztrológia szerint, hogy hajlamosak lehetünk problémának érzékelni, olyan dolgokat is, ami egyáltalán nem jelenthet ránk veszélyt.

Ha felületesen nézünk rá egy helyzetre, úgy tűnhet, hogy valami nagy nehézséggel állunk szembe, de ha mélyebben belegondolunk, vagy időt hagyunk magunknak jobban megvizsgálni a helyzetet, végül rájövünk, hogy a bolhából csináltunk elefántot.

Épp úgy, ahogyan napnyugtakor a nap látszólag a tenger vízébe süllyed, valójában azonban soha nem találkozhatnak, még csak meg sem közelíthetik egymást.

„Ki mint vet, úgy arat.” Ez a mondás a kínai asztrológia egyik szintén fontos üzenete erre a hónapra.

Ha azt érezzük ebben a hónapban, hogy igazságtalan velünk az élet és egy-egy szituációban a körülmények áldozatai vagyunk, akkor érdemes a felszín mögé néznünk, mert ráébredhetünk, hogy azok a dolgok térnek vissza hozzánk, amit valamikor, valahol mi is megtettünk valakivel. Lehet ez jó és rossz egyaránt.

Karmikus adósságainkat előbb-utóbb ki kell egyenlítenünk, tetteink gyümölcseit le kell aratnunk. Ezután pedig tiszta lappal indulhatunk tovább, tudva azt, hogy jelenünk mindig a múlt következménye, a megtörtént eseményeken változtatni nem tudunk. A jövő azonban folyamatosan mozgásban van, amit a jelenben formálunk cselekedeteinkkel.

Személyes horoszkóp elemzéssel kapcsolatban bővebbet itt tudhatsz meg:

Kövess az Instagramon! Kattints a képre!

Kövess a Facebookon! Kattints a képre!

Jelentkezz az ingyenes felmérő konzultációra!

Adatvédelem