+36 30 294 7024 hafenscher.ivett@gmail.com

Január havi kínai asztrológiai előrejelzés

2020.01.05 – 2020.02.04.

Az Új Év első hónapjában rendszerint azoknak az ígéreteknek és fogadalmaknak a megvalósítása kezdődik, amit az Óév utolsó napjaiban fogalmaztunk meg magunknak.

Csak néhányat idéznék, amiket legtöbbször hallottam:

  • „Egészségesebben fogok ezután élni, a szilveszteri buli után egy kortyot sem iszom”
  • „Rendszeresen fogok sportolni”
  • „Leszokom a dohányzásról”
  • „Több időt fogok tölteni ezután a szeretteimmel”
  • „Január 1-től már tényleg elkezdem a fogyókúrát…” „Sikerülni fog ledobnom azt a 10 kilót…”
  • „Többet foglalkozom magammal…”

És sorolhatnám még…, nagyon sok, igazán jó gondolattal indítjuk a januárt. A kérdés az, hogy meddig tart a lendület, mennyire tudunk kitartók lenni, mennyire tudunk tudatosak maradni a hétköznapokban.

A januári horoszkóp szimbólumrendszerét ezekkel a gondolatokkal vizsgáltam meg. Próbáltam kihámozni azokat az üzeneteket, amik a gyakorlati életben a hasznunkra lehet, amiket a gyengébb pillanatainkban előhúzhatunk.

Január 5-től érkeznek azok az új energiák, amiket meglovagolhatunk, amik új lehetőséget tartogatnak számunkra.

Az egyik fontos üzenet és egyben feladat is, hogy próbáljunk meg nyitottan fordulni mások felé, próbáljuk levetkőzni a bizalmatlanságunkat.

– Szinte már hallom is a kifogásokat, hogy persze, persze, ez mind szép és jó, de hányszor esünk áldozatul, hányszor csapnak be minket, stb.

Ez tény, ezzel nem is lehet vitatkozni, és nem is arról beszélek, hogy legyünk vakmerők, vagy könnyelműek, hogy eszetlenül kockáztassunk. Nem erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy megtartva bölcsességünket, és felhasználva kifinomult érzékeinket ne féljünk kimozdulni a komfortzónánkból. Csak fokozatosan, óvatosan, a saját tempónkban lépjünk mindig egy-egy lépéssel tovább. Így folyamatosan ott lesz a lehetőség, hogy korrigáljunk, hogy változtassunk esetleg egy olyan döntésünkön, ami nem hozta a várt eredményeket. Ezzel együtt pedig meg adjuk magunknak a sanszot, hogy nyitottságunknak köszönhetően új, számunkra örömteli és kellemes dolgokat is megtapasztaljunk.

Egész januárban segítségünkre lesz az az érzékeny belső „adóvevőnk”, amivel a külvilág minden apró rezdülését, mások hangulatingadozásait le tudjuk reagálni. Ebből kifolyólag érzékenyebbek és együttérzőbbek is lehetünk. A bennünk összegyűlt jó, vagy rossz érzéseket viszont semmiképpen ne tartogassuk magunkban, inkább beszéljük meg, kérdezzünk vissza, teremtsünk lehetőséget az egymással való tiszta kommunikációra. Az ilyen tisztázó beszélgetésekre fordított idő sokszorosan térül majd meg és nem mellesleg rengeteg támogatást és segítséget kaphatunk most egymástól.

Ami még nagyon fontos, és meghatározó feladat januárban, hogy megtaláljuk saját belső értékeinket, hogy észrevegyük végre a bennünk szunnyadó kincseket. 

 

Ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy kívülről látszik. Sokak számára az a képesség és tehetség, amivel rendelkeznek annyira természetes, hogy meg sem látják mennyi mindenre lehetne ezt felhasználni. Abban a hitben élnek, hogy mindenki rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amivel Ők, sőt.

Ha sikerül felmérnünk, miben vagyunk mások, miben vagyunk többek, vagy jobbak, és mi az, ami kevésbé megy, már meg is találtuk a térképet, hogy melyik úton haladjunk tovább. Pontosabban látjuk mivel foglalkozzunk, miben kell fejlődnünk és melyik terület fog számunkra örömet okozni. Azt is tudni fogjuk, mik azok a feladatok, amiben inkább mások segítségét kérjük, amibe felesleges időt és energiát fektetnünk.

Szóval érdemes ebben a hónapban egy kicsit leásnunk önmagunk mélységeibe, hogy aztán a felszínre hozhassuk a bennünk lévő még rejtett kincseinket.

A Karácsonyi Ünnepeket követően, az Óév elbúcsúztatása után ürességet érezhetünk magunkban. Valami végetért, az új pedig még csak most kezdődik. Ez félelemmel tölthet el. Az év utolsó hónapjában felpörögtek az események, pontosan tudtuk, mire és hogyan készülünk, előttünk volt a megszokott protokoll. Talán Karácsonykor és Szilveszterkor még a menüsor is épp ugyanaz volt mint az előző években. És a vendégeink is pontosan tudták, hogy mire számíthatnak, amikor hozzánk érkeznek. A felpörgetett, tevékeny, ámde ismerős időszaknak pedig egycsapásra vége január elején. Az Új Év első napjai és hetei pedig már nem annyira a rutinról szólnak. Különösen akkor, amikor az újévi fogadalmainkat próbáljuk realizálni valamilyen formában. Az eddig megszokott életvitelünk helyett, valami újat, valami mást próbálunk behozni az életünkbe. Lehet, hogy épp a testmozgást, de mondhatnám akár az egészségesebb étkezést is. A kezdeti lelkesedés után kicsit döcögősen sikerülhet megtenni a kitűzött feladatokat. De ne legyünk türelmetlenek magunkkal. Hagyjunk egy kis időt, hogy megszokjuk az új helyzetet, vagy ha nem megy próbáljuk meg valamilyen más formában, ami nekünk szimpatikusabb. Hagyjunk időt, hogy alkalmazkodni tudjunk az új körülményekhez és feladatokhoz. A fokozatosság elvét érdemes követnünk. Nem kell az első sikertelen próbálkozás után feladnunk. Aztán amikor már szokásunkká válik egy-egy tevékenység, sokkal kevesebb energia kell ahhoz, hogy eredményeket érjünk el és sikereket zsebeljünk be. Itt is nagyon sokat tud segíteni, ha megosztjuk egymással a problémákat, a nehézségeket vagy a sikereket. Bátran vállaljuk fel a gyengeségeinket is, legalább önmagunk előtt. Ha esetleg még ki is mondjuk, beszélni tudunk róla valakivel, akkor az már fél siker. Hatalmas lelki terhektől szabadulhatunk meg ezáltal. Miután pedig könyörtelenül szembenéztünk hibáinkkal, tévedéseinkkel, megtapasztalhatjuk az igazság felszabadító erejét és többé már nem tekintjük magunkat a körülmények áldozatának.