+36 30 294 7024 hafenscher.ivett@gmail.com

Az áprilisi hónap erőteljes, intenzív hatásai után a kínai asztrológia szerint a május lágyabb, finomabb, gondoskodóbb energiákat tartogat számunkra.

Látszólag a nyugalom, a béke, a mozdulatlanság vesz körül bennünket. Kívülről nézve olyan, mintha nem történne semmi érdekes, ám ott legbelül komoly erők munkálkodnak, hogy a rejtett kincsek, amik bennünk szunnyadnak mielőbb a felszínre törhessenek.

Tehetségünket és képességeinket sokféle úton-módon tudjuk magunkból kihozni. Egyrész kérhetünk segítséget nálunk bölcsebb, tapasztaltabb emberektől, hívőként akár Istentől. Olvashatunk könyveket, ami nemcsak szórakoztat, kikapcsol és az érdeklődésünket elégíti ki, de jelentős információt is hordoz. Résztvehetünk a legkülönfélébb kurzusokon, tanfolyamokon, ahol a közösség ereje valami plusz töltést ad a tanulás mellett. De a meditáció, a spirituális nyitottság, a jóga, vagy bármely egyéb eszköz, ami az önismeret fejlesztését szolgálja támogathatja bennünk a pozitív változást.

Ezeket a módszereket akkor tudjuk a leghatékonyabban alkalmazni, ha bizonyos keretek és szabályok mentén haladhatunk, és követhetünk egy már kikövezett, kipróbált utat.

A hónap másik jelentős kínai asztrológiai szimbólum hatása segíti meglátnunk a dolgok napos oldalát, így pozitív hozzáállásunk, optimizmusunk egész hónapban velünk lesz. Nyitottan, őszintén és megkülönböztetés nélkül tudunk egymás felé fordulni, nem mellesleg körülölel bennünket egymás szeretettel teli, segítő, gondoskodó energiája.

A szürke hétköznapokban képesek vagyunk a napi feladatok mögött valami magasabb rendű „karitatív” célt meglátni, amivel másokat segíteni, támogatni tudunk. A feladataink megoldása során pedig rendkívül kreatívak lehetünk. Lényegre törően, az eredményekre koncentrálva és a célunkat szem előtt tartva tesszük a dolgunkat.

Felerősödik bennünk a képesség, hogy meglássuk magunkban azokat a gyengeségeket, rossz szokásmintákat, amik visszahúznak. Könnyebben észrevesszük, mit kellene máshogy csinálnunk, és mik azok a dolgok, melyek valódi értékeket képviselnek számunkra. Ezen felismerések tudatában már nincs helye az önámításnak, elkerülhetetlen, hogy megtegyük életminőségünk javítása érdekében a szükséges lépéseket, amivel fel tudjuk oldani téves elképzeléseink és hibás viselkedési mintáink által generált feszültségeket, fájdalmakat.

Nagyon fontos ebben a hónapban, hogy ne vegyünk olyan dolgokat, feladatokat, problémákat a nyakunkba, ami nem hozzánk tartozik. Ha figyelünk erre, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Segítő szándékunk csak addig tartson, amíg ezzel nem sértjük meg mások privát szféráját.

Napsütéses, csodás májust kívánok!

Szeretettel:

Ivett