+36 30 294 7024 hafenscher.ivett@gmail.com

A kínai asztrológia szerint február 04-én kezdődik az új esztendő, bár az érkező energiák hatásai már kicsit korábban is érezhetők. Az év meghatározó két szimbóluma a Jin Föld és a Disznó. De több egyéb tényező is van még, amik befolyásolhatnak bennünket.

Alapvetően és általában az évünket a jin Föld energia határozza meg, amit a megműveletlen termőföld képével lehet leginkább szimbolizálni. Amikor megpillantunk fentről a hegyekből, vagy egy repülőgépről egy nagy kiterjedésű, üres, sík termőföldet, akkor talán a kopárság, a meddőség juthat először eszünkbe, a nyugalom, a béke, a csend, a mozdulatlanság, pedig rengeteg élő organizmust, ásványi anyagokat és energiaforrást rejt a felszín. Ha csak a gyümölcsfákra, a zöldségekre, a gabonákra gondolunk, ami a földbe vetett magokból fejlődik ki, vagy azokra az energiaforrásokra, amik nélkül el sem tudjuk képzelni az életünket. Ezekhez azonban szükség van a befektetett munkánkra.

Ha mindezt lefordítjuk önmagunkra nézve, be kell látnunk, hogy számtalan olyan érték, tehetség, és kincs rejlik bennünk, vagy körülöttünk, amivel nem is vagyunk tisztában, és ahhoz, hogy mindezt a felszínre hozzuk, dolgoznunk kell érte. Egyrészt önmagunkon érdemes dolgozni, amihez önismereti technikák és tréningek, illetve könyvek tucatjai állnak rendelkezésre. Másrészt, érdemes energiát fektetni azokba a dolgokba még, ami a fejlődésünket szolgálhatja, érintheti ez az egészségünket, az anyagi helyzetünket, a vállalkozásunkat, a hobbinkat, vagy bármit, ami értéket jelent a számunkra.

Ezek a befektetések később többszörösen térülhetnek meg, ami nem csak a saját, hanem mások javára is szolgálhatnak majd.

A másik meghatároló szimbólum, ami a víz elemet rejti magában jellemzően intenzívebb érzelmeket, erősebb megérzéseket és kiszámíthatatlanságot hozhat magával. De a szélsőségek megjelenésére is lehet számítani. Ezek az energiák arra intenek, hogy próbáljuk megtalálni az arany középutat, amikor céljaink felé tartunk. Ne essünk túlzásokba, ne legyünk türelmetlenek, erősítsük meg hitünket és bízzunk jobban magunkban.

Ugyanakkor olyan váratlan lehetőségek bukkanhatnak fel, amivel csak akkor tudunk élni, ha egyrészt észrevesszük, másrészt rugalmasan és gyorsan tudunk reagálni rá. Máskülönben azon kaphatjuk magunkat, hogy a várva várt nagy lehetőség már el is úszott mellettünk. Egyébként még akkor sincs ok aggodalomra, mert sok-sok lehetőséget és kihívást tartogat számunkra ez az év.

Tehát a túlhajszolás nem célravezető. Meg van az ideje a munkának és meg van az ideje a csendes visszahúzódásnak, töltődésnek. Akkor kell csak átugorni az akadályt, amikor az ott van épp előttünk, korábban hiába is ugrálunk, csak az energiánkat pazaroljuk el teljesen feleslegesen.
A 2019-es év a következőkre tanít még bennünket:

• Hitünk és önbizalmunk segítségével álljunk ki magunkért, semmikép ne sodródjunk olyan helyzetekbe, ami önfeladással járhat, vagy meggyőződésünkkel teljesen ellentétes. Inkább törekedjünk ésszerű és elfogadható kompromisszumokra, ami nem egyenlő azzal, amikor félelemből, vagy kényelemből mások kedvéért feladjuk önmagunkat.

• Eben az évben jellemző lesz a mondás, ahogy vetünk úgy aratunk. Ha szelet vetünk vihart fogunk aratni, ha viszont fényt vetünk, fényt is aratunk majd. De engedjetek meg egy népszerű bibliai idézetet a témával kapcsolatban:

„Egy földműves kiment a szántóföldre vetni. 4 Ahogy szórta a vetőmagot, a magok egy része az útra esett. Odarepültek a madarak, és mind felcsipegették. 5 Voltak olyan magok, amelyek köves talajra hullottak, ahol sekély volt termőföld. Ezek gyorsan kikeltek, mert nem voltak mélyen a földben. 6 De mikor a nap fölkelt, megperzselte a növényeket, és mivel nem volt mélyen a gyökerük, teljesen elszáradtak. 7 Más magok tüskés gyomok közé hullottak, ahol kikeltek, de a felnövő gyomok elnyomták őket. 8 A magok egy része azonban jó földbe esett, felnőtt és termést hozott. Az egyik százszor, a másik hatvanszor, ismét másik harmincszor annyit termett, mint a Mennyit a gazda vetett. 9 Akinek van füle, hallja!”
„Most pedig hallgassátok meg a magvetésről szóló történet magyarázatát!19 Mit jelent az, amikor a mag az útra esik? Ez azt az embert jelképezi, aki hallja az Isten Királyságáról szóló üzenetet, de nem érti meg, ezért a gonosz elrabolja a szívébe vetett magokat. 20 Mit jelent az, amikor a mag köves talajba hullik? Ez azt az esetet jelképezi, amikor valaki meghallgatja az üzenetet, és azonnal örömmel fogadja. 21 De nem gyökerezik meg a szívében, és csak rövid ideig él benne. Az ilyen ember hamar elveszti a hitét, amikor üldöztetés, vagy valami baj éri az üzenet miatt. 22 A tüskés gyomok közé esett mag azt jelképezi, amikor valaki meghallgatja ugyan az üzenetet, de az élet gondjai, és a gazdagság csábítása miatt nem hoz termést. 23 Végül pedig a jó talajba vetett mag azt jelképezi, amikor valaki hallja az üzenetet, meg is érti, és termést is hoz: az egyik a százszorosát, a másik a hatvanszorosát, ismét másik pedig a harmincszorosát.” (Máté evangéliuma 13)

• Ne akarjunk mindent azonnal megkapni, tanuljuk meg kivárni mindennek az idejét.

• Nézzünk szembe a fejlődésünket visszahúzó belső mozgatórugóinkkal, káros szokásainkkal, jellemünk gyengeségeivel. Ezek a szembesülések érzékenyen érinthetnek bennünket, de fontos mérföldkövei lehetnek a fejlődésünknek, ami által egy magasabb szintre kerülhetünk életünk lépcsőfokain és egy komoly minőségi javulást érhetünk el általa.

Kívánom nektek, hogy ebben az évben ki tudjátok hozni magatokból a legtöbbet, hogy egyre magasabb minőségben élhessétek az életeteket!

Szeretettel:

Ivett